Nieuws & blogs

Hier vind je alle nieuwtjes, roddels en pennenstreken.

Kort verhaal en ander nieuws

Onlangs deed ik mee aan de Zinniger Zinnen Schrijfwedstrijd. Dat kon, omdat ik geen wedstrijdmoderator was. Wel ontwierp ik de flyer en de Zinniger Zinnen trofee:
flyer
Mijn jeugdverhaal 'Schoolreisje', over een uitstapje naar een Tijdreiscentrum, haalde een vijfde plek en is nu te lezen bij Leesvoer op deze site.

banner schrijfmarathon'King de Friese herder' is de werktitel van het vampierverhaal dat ik in maart tijdens de Zinniger Zinnen Schrijfmarathon schreef. Onze stabijna Leroy (kruising Friese stabij en witte herder) bleek een prima muze te zijn!
Het verhaal zit nu in de 'herschrijfmolen'.

Mijn marathonverhaal van vorig jaar is inmiddels uit de 'herschrijfmolen' en zoekt nu naar uitgevers. Spannend!
omhoog

Digitale verhalenbundel 2014

Verhalen met Zinnige Zinnen 2014Voor de tweede keer stelden leden van het Zinniger Zinnen forum een bundel samen met verhalen en gedichten: Verhalen met Zinnige Zinnen.
In deze bundel staat mijn verhaal 'Adem in, adem uit' waarmee ik bij de schrijfwedstrijd van het forum een vijfde plek bereikte.

En ook dit jaar krijgen jullie deze verhalenbundel van mij als kerstcadeau, je kunt hem hier downloaden.

'Adem in, adem uit' is nu ook te lezen bij het leesvoer op deze website.
omhoog

Zinniger Zinnen Schrijfwedstrijd

Sinds 2013 jaar ben ik moderator op het Zinniger Zinnen Schrijfforum. Daardoor ben ik nauw betrokken bij de ZZ Schrijfmarathon en ook bij de jaarlijkse ZZ Schrijfwedstrijd.
Dat is een wedstrijd met een uniek concept, zelf verzonnen door moi en mijn mede-moderators. Net als vorig jaar, heb ik ook dit jaar weer de flyer gemaakt:
flyer ZZ Schrijfwedstrijd

De Zinniger Zinnen Trofee heb ik met Erik ontworpen en wordt hier geprint (nee, geen papieren bouwplaat die je zelf in elkaar moet plakken, maar een 3D-print!).
Insturen kan tot en met 30 september 2014
Kijk voor meer informatie op: http://forum.zinnigerzinnen.nl en https://www.facebook.com/pages/Zinniger-Zinnen-schrijfgroep/150173565183225
omhoog

Zinniger Zinnen Schrijfmarathon

In maart deed ik voor de derde keer mee aan de jaarlijkse schrijfmarathon van het Zinniger Zinnen Schrijfforum. Elke maartse dag schreef ik 750-100 woorden aan een nieuw jeugdverhaal dat als werktitel 'Gevangen in de binnenstad' kreeg.
Omdat ik in de stad woon die in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is, wilde ik wat historische gebeurtenissen uit Leeuwarden in het verhaal verwerken. Bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over de stadhouders die vroeger in Leeuwarden woonden.

Volgens mijn medemarathonners is het een humoristisch, fantasierijk verhaal geworden waarin het verleden, het heden en de toekomst mooi met elkaar verweven zijn.
Het verhaal speelt in een toekomst waarin buitenaardse wezens op Aarde zijn geland. Ook is er een belangrijke rol weggelegd voor de geest van stadhoudersvrouw Maria Louise van Hassen-Kessel (1688-1765), ook wel Marijke Meu genoemd. Zij was erg geliefd bij de Leeuwarders.
omhoog

Even voorstellen: Leroy

Leroy Deze stabijna van net een jaar zocht via internet met spoed een nieuw mandje. Leroy is een kruising tussen een Friese stabijhond en een witte herder, een echte Friese herder dus.
Pas nadat we hem hadden opgehaald, ontdekten we het kruis op zijn borst waar iedere vampierjagende hulphond jaloers op zou zijn.
Heel voorzichtig durf ik te geloven dat Leroy een goede muze zal zijn, want als Bobby me niet op het idee van vampierjagende hulphonden had gewezen, was het idee bij Leroy vast ook ontstaan.
Toch kan hij niet meedoen in mijn stabijterverhaal, want een vampierjagende hulphond met een zilverachtig kruis op zijn borst zou voor een revolutie in de jachttechnieken van stabijters zorgen. En die revolutie kan ik niet gebruiken in het verhaal, dus Leroy moet wachten tot de volgende Zinniger Zinnen Schrijfmarathon voor hij in een verhaal mag optreden.
omhoog

Afscheid van muze Bobby

Bobby Zeer onverwacht moesten we begin februari afscheid nemen van onze trouwe Bobby. De ene dag was hij nog vrolijk en actief, de dag erna was hij doodziek. De dierenarts constateerde een interne bloeding en liet ons kiezen tussen hem laten inslapen of proberen te opereren.
Tijdens de operatie bleek hij veel tumoren te hebben waar hij snel last van zou krijgen. Hem bij laten komen uit een zware operatie om hem vlak daarna weer pijn te laten krijgen, vonden wij niet eerlijk voor onze altijd vrolijke vriend.
Bobby is ongeveer twaalf jaar geworden en we mochten 8,5 jaar van hem genieten. Het gemis is enorm!
omhoog

Digitale verhalenbundel

Mijn verhaal Dubbel Bedrog verscheen in de digitale verhalenbundel 'Van A tot ZZ - 20 verhalen voor 2014'.
Hierin staan verhalen van leden van het Zinniger Zinnen-schrijfforum, samengesteld om als kerstcadeau aan jou te kunnen geven!
Van A tot ZZ verhalenbundel download als pdf-bestand


download als e-pub
Met verhalen van: Roely Bakker, Petronella Catharina, Evelyne Gorter, Marjet Maks, Hay van den Munckhof, Erik van Ophoven, Danitsja Roedema, Tom Schoonbaert, Jacqueline Servais, Doortje Stam en Willy de Vries - Kuijken.

Mijn verhaal is nu ook te lezen bij het leesvoer op deze website.
omhoog

Nieuwe website

Mijn schrijfsite is sinds mei 2013 helemaal vernieuwd.
Eindelijk zijn er ook verhalen van me te lezen!